5 gouden tips voor een gezellig interieur

5 GOUDEN TIPS VOOR EEN GEZELLIG INTERIEUR

 

Nergens beter dan thuis. Onze woning is onze veilige thuishaven. En dus kan je maar beter aangenaam wonen. En daarvoor staat een functioneel, knap ogend en vooral gezellig interieur garant. Maar hoe importeer je die gezelligheid in je woning? Om jullie een duwtje in de goede richting te geven, hier 5 gouden tips waarmee je rekening kan houden bij het omtoveren van jouw droominterieur.

1. Eén meubel, meerdere functies

Met maatmeubilair kun je verschillende functies combineren in 1 meubelstuk. Zo kan een haardwand ook dienst doen als tv-meubel, opbergruimte en zelf bureauruimte. Op deze manier reduceer je verschillende meubels tot één stuk waardoor er een bepaalde rust wordt gecreëerd in je interieur. Daarenboven spaar je ook heel wat plaats uit wat steeds ten goede uitkomt.

2. Wit als drager, accenten in kleur

Wit of gebroken wit is perfect geschikt als achtergrondkleur en vormt een mooie basis van je interieur. Wit creëert ruimte en laat accessoires in warme kleuren mooi uitkomen. Teveel wit, geeft dan opnieuw een afstandelijke, klinische look. Dit kan je makkelijk oplossen door te werken met de juiste accessoires, kleuren en materialen.

3. Minder materiaalsoorten

Denk op voorhand goed na over het materiaalgebruik in de ruimte. Kijk naar de reeds aanwezige (te behouden) materialen en werk hierop verder. Zorg dat je niet meer dan 4 of 5 verschillende materialen en kleuren in 1 ruimte hebt, anders wordt het snel te druk.

4. Ga voor een gelaagde verlichting

Sta zeker ook stil bij de verlichting in je woning. Welke functies wens je hier uit te voeren, waar heb je zeker voldoende licht nodig en waar wens je het gezellig te maken? Aan de hand van deze vragen kun je je verlichting opdelen in 3 lagen. De basis verlichting komt als eerste waarbij we zorgen voor een mooie algemene verlichting. Ten tweede plaatsen we functionele verlichting. Bijvoorbeeld: een extra-spot of leeslamp in de leeshoek. De derde en laatste laag is de accentverlichting. Die brengt de juiste sfeer in huis.

5. Natuurlijke materialen

Door het gebruik van natuurlijke materialen breng je steeds de natuur een beetje in huis. Daarnaast maak je hier vaak ook een duurzame en ecologische keuze. Ze stralen een bepaalde rust uit en blijven ook steeds tijdloos. Een combinatie van verschillende natuurlijke materialen is in de meeste gevallen ook steeds een groot succes.

Ik hoop alvast dat deze tips jullie een duwtje in de goede richting geven.

Veel succes!

 

Liefs,

Kira