Maatmeubilair, de juiste oplossing voor jouw interieur

MAATMEUBILAIR, DE JUISTE OPLOSSING VOOR JOUW INTERIEUR

 

Ik zie het vaak bij klantentien verschillende kasten in iedere hoek van de kamer. Een kastje van de ouders hier, een erfstuk van de oma daar, een zetel van toen ze nog studeerden,… Een allegaartje van alles, maar niks dat echt bij elkaar past. Heel vaak krijg ik te horen dat men een eenheid doorheen de woning mist, maar niet weet hoe hieraan te beginnen.

 

Maatmeubilair is hier vaak dé oplossing. Het meubel wordt volledig op maat van de ruimte ontworpen, waardoor je deze optimaal benut. Ook kunnen er verschillende functies in één meubel gecombineerd worden. Zo kan een televisiekast ook dienst doen als extra opberg en een haardwand. Op deze manier vermijd je verschillende meubels, waardoor er een bepaalde rust wordt gecreëerd in je interieur. Daarenboven spaar je ook heel wat plaats uit, wat steeds ten goede uitkomt.

 

Hier alvast een paar voorbeelden van hoe je maatmeubilair kan inzetten in je interieur.

1. Een doorloopkast met verborgen deur

Een doorloopkast van de ene naar de andere ruimte kan vaak een heel mooie en functionele oplossing zijn. Zo kan er een kastenwand komen over de ganse breedte en hoogte van de wand. In deze kast zit dan een verborgen deur naar de achterliggende ruimte. De kast biedt een zee aan opbergruimte en daarenboven zit de deur er ook nog eens in verwerkt.

In onderstaand voorbeeld zie je een kastenwand die de winkelruimte van Juwelier Depuydt scheidt van de privéruimte.

2. Een multifunctioneel tv-meubel

Een klassiek voorbeeld van hoe maatmeubilair wordt gebruikt in een salon. Bijna ieder Vlaams interieur heeft een haard in de salonruimte. Ook deze kan perfect gecombineerd worden met extra kastruimte en een televisiekast.

Op dit voorbeeld kunnen jullie zien hoe een haard en een televisiekast zelf in een hoekopstelling één mooi geheel kunnen vormen.

3. Maatwerk in de slaapkamer

Ook in de slaapkamer wordt vaak gebruik gemaakt van maatmeubilair. Zo kunnen het bed en de nachtkastjes mooi op elkaar afgestemd worden of kan je de dressing doortrekken in één meubel.

Bij hotel Vayamundo werd het bed, de nachtkastjes en zelf het bureaumeubel ontworpen in hetzelfde materiaal waardoor de kamers mooi in balans zijn.

Bij deze slaapkamer renovatie vormen de nachtkastjes één geheel met de dressing. Hierdoor is er slechts één meubel nodig en straalt de slaapkamer de nodige rust uit die ze verdient.

4. Trapkast op maat

Als laatste is er nog de trap, een onmisbaar element in iedere interieur. Meer en meer kan en mag een trap een blikvanger zijn waardoor er vaak trappen op maat worden ontworpen. Dit kan bijvoorbeeld een trap zijn met in het verlengde een bureau of een trap met eronder opbergruimte.

Bij onderstaand voorbeeld werd een molenaarstrap voorzien met eronder kastruimte. Zo werd deze kleine ruimte optimaal benut en neemt de trap zo weinig mogelijk plaats in beslag.

Zo zie je maar, de mogelijkheden zijn eindeloos met maatmeubilair en kan volledig op maat van de ruimte en van de klant.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren met deze voorbeelden!

 

Liefs,

Kira