Nieuwe trends gespot op Maison & Objet 2019

NIEUWE TRENDS GESPOT OP MAISON & OBJET 2019

Een nieuw jaar gaat gepaard met nieuwe trends. Overal wordt er gespeculeerd wat de nieuwe trends voor het komende jaar zullen zijn. Om jullie juiste informatie te geven, ben ik zelf naar Parijs afgereisd naar Maison & objet, dé interieurbeurs van het voorjaar, om met eigen ogen te zoeken naar die zogenaamde nieuwe trends. Ik ben dan ook verheugd dat ik enkele van mijn favoriete trends met jullie kan delen, rechtstreeks gerapporteerd vanuit Parijs.

1. Metallics in de hoofdrol

Voortzetting van een sterke trend. Gouden metallics verschijnen over de hele linie. Wees wel voorzichtig met teveel goudtinten omdat dit snel als te veel wordt ervaren. Een goede hoeveelheid aan goudtinten geeft een heel chique look, makkelijk te combineren met zowel donkere als lichte kleuren. Ook zwart en goud is en blijft helemaal een trend.

Op de stand van “green apple” was goud talrijk aanwezig

2. Living coral”, kleur van het jaar

Geen verrassing dat er veel koraal in meubels en accessoires verschijnt sinds Pantone “Living Coral” de kleur van het jaar noemde. Sommige tinten zijn zeer levendige tonen, terwijl andere dan weer wat zachter zijn. Hoe dan ook een warme kleur waar veel diepgang in zit. Daarenboven is ze ook heel mooi te combineren met veel andere kleuren.

Op de stand van “Ibride” was koraal de rode draad doorheen hun stand.

Ook “Soft line” combineerd koraal met een warme dieper kleur waardoor ze heel mooi tot zijn recht komt.

3. Urban jungle en groen voor elke binnenruimte

Geen verrassing dat groen nog steeds een “coole” trend is. Er gaat niets boven een grote plant om kleur toe te voegen of een lege hoek te vullen. Meer en meer vinden we ze dus terug in de woonkamer. Niet enkel vinden we de planten in huis, maar ook plantenmotieven en groene kleuren zijn terug helemaal in.

Ook met deze trend doet “Abhika” volmonds mee

4. De eeuwige mode van dierenprints en drukke motieven

Dierenprints en drukke motieven raken nooit uit de mode. Ze worden echter gewoon opnieuw geïnterpreteerd voor de huidige tijd. Bij een rustiger interieur worden ze vaak gebruikt in kleinere hoeveelheden voor bijvoorbeeld een accentwand. Ook in de print en motieven komen planten en dieren dus voor in ons interieur.

Bij “Seletti” en “Abhika” waren ze alvast helemaal wild van deze prints en motieven.

Ook bij “London art wallpaper” is het een ware trens in behangpapier.

5. Blauw & andere donkere kleuren

Een van de belangrijke trends die ik heb gespot op de beurs zijn blauw en andere donkere kleuren. Ze geven een uniek soort verfijning aan een interieur. Door een contrast toe te voegen kun je dramatische effecten en een bepaald statement creëren.

Tom Dixon” dacht er net hetzelfde over.

Hopelijk worden jullie even enthousiast als ik bij het zien van bovenstaande tips. Ik kan alvast niet wachten om ze toe te passen in mijn volgende projecten!

 

Mocht het toch niet zo vlot verlopen bij het kiezen van de juiste kleuren en materialen voor in jullie interieur, neem vrijblijvend contact op voor een interieuradvies.

 

https://www.kiramichiels.be/contact/

 

Liefs,

Kira