Totaalrenovatie villa K & A

Totaalrenovatie villa K & A

Sint-Martens-Latem, België

Deze statige woning uit de jaren ’90 had nood aan een grondige renovatie. De woning bestond uit aparte ruimtes, een witte marmeren vloer, baksteen wanden en had vooral een kille sfeer. Om meer eenheid en gezelligheid in de woning te brengen was een totaalrenovatie nodig.

Door de verschillende ruimtes open te trekken werd de leefruimte verbonden met de bureau en leefkeuken. Zo werd er rust gecreëerd. De voormalige gastenkamer werd deel van de keuken, waardoor deze beter in proportie was met de rest van de woning. Zij staat in verbinding met de tuin en de leefruimte en vormt zo het hart van de woning.

Ook de materialen vormen de rode draad doorheen de woning. Zij zijn met grote precisie en met veel aandacht voor duurzaamheid gekozen. Er werd in de volledige woning een nieuwe gietvloer voorzien, die over de bestaande vloer werd geplaatst, om zo de afbraakwerken te reduceren tot het minimum. Om het grote grijze oppervlak van de vloer te doorbreken werd vooral gewerkt met zwarte accenten en eik fineer toetsen. Deze komen in de volledige woning terug. Van het zwarte dekton werkblad met beige aders en de zwarte/eiken keukenkasten tot de eiken tredes op de trap en een zwart stalen trapleuning.

De badkamer werd evenzeer in dezelfde lijn doorgetrokken om zo van gans de woning één mooi, gezellig en vooral rustig geheel te vormen!

Foto’s: Sparkling Zebra