Renovatie optiek Schroeyers

Renovatie optiek Schroeyers

Antwerpen, België

Bij deze optiekzaak te Antwerpen werd me gevraagd om een vernieuwd interieur te ontwerpen met oog voor detail en duurzame materialen. De bestaande indeling van de ruimte zat goed en werd, samen met de bestaande vloer van blauwe hardsteen, behouden. Alles bleef dus op dezelfde plaats maar werd in een nieuw hedendaags jasje gestoken. Het onthaal en de verkooptafels werden kleiner waardoor er meer ruimte was voor de klant. Zo worden klanten niet meer belemmerd om in de ruimte rond te lopen op zoek naar de perfecte bril. Er werd gekozen voor natuurlijke materialen zoals fineer notelaar voor het maatmeubilair en een witte carrara marmer als accentwand voor de zonnebrillen. Deze materialen zijn in evenwicht met de bestaande natuursteen vloer. De kinderbrillen werden geaccentueerd met doorzichtige schabben in verschillende kleuren die met de nodige lichtinval een speelse toets geven. Het geheel straalt een huiselijke sfeer uit waarin de klant centraal staat.

Foto’s: Colourful Zebra