Renovatie studio VK

Renovatie studio VK

Gent, België

In dit statige herenhuis werd het gelijkvloers omgetoverd tot een studio. De al reeds aanwezige authentieke elementen hebben me geïnspireerd om de studio verder vorm te geven. Zo werden de bestaande retro tegels van begin de jaren 1900 behouden, en werden de andere materiaalkeuzes hierop afgestemd. Ook de bestaande mouluren in het middelste deel bleven bewaard en werden geaccentueerd door ze in het blauw te steken (hetzelfde blauw die terug kwam in de retro tegels).

Centraal in de studio staat de keuken, die tevens ook dienst doet als trap naar de mezzanine/slaapplaats en meteen ook een echte eyecatcher vormt.

Achteraan ligt de badkamer die gescheiden wordt door een glazen steellook deur om zo het daglicht optimaal binnen te laten in de studio. In de badkamer werd gebruik gemaakt van een patroon tegel in zwart/wit om het speelse ook daar door te trekken.

Een spannend geheel die oud en nieuw verbindt!

Foto’s: Sparkling Zebra