Totaalinrichting Headlines

Totaalinrichting Headlines

De Pinte, Belgiƫ

In De Pinte toverde ik een bloemenwinkel om tot een eigentijds salon waar gezellig enthousiasme troef is.
Het was een dankbare uitdaging om het bestaande pand met hoge plafonds en veel lichtinval een nieuwe bestemming te geven. Het pand bleek perfect om het vrouwen- en mannengedeelte van mekaar te scheiden. Om zeker geen inkijk te hebben van beide kanten voorzag ik naast de 3 kaptafels van de dames een wand met schuingeplaatste houten latten. Op die manier zie je niemand zitten, maar voel je nog steeds de atmosfeer.
Om het extra gezellig te maken, integreerde ik een bar met krukjes die dienst doet al wachtzone en onthaal.
Het salon van Headlines baadt in het licht dankzij de grote raampartijen. Zwart geeft het hoge plafond een extra dimensie, die perfect harmonieert met de natuurlijke lichtinval. Warmte werd gecreƫerd door een combinatie van zwart en wit met houten elementen, zoals steenparket, tussenwand met latten en camelkleurige barbierstoelen.