WAAROM JE MET EEN INTERIEURARCHITECT GELD UITSPAART BIJ EEN VERBOUWING
Er komt heel wat stress kijken bij een verbouwing, met vaak de budgetten als grootste zorg. Hoeveel gaat deze verbouwing ons nu kosten? Gaat dat allemaal niet de spuigaten uitlopen? Zijn er niet heel wat onvoorziene kosten? Allemaal vragen die bij de start van een renovatie jammer genoeg in veel gevallen onbeantwoord blijven. Dit zou echter niet het geval mogen zijn.
Een interieurarchitect biedt een antwoord op deze vragen en zorgt ervoor dat alles binnen jullie budget blijft!

1. Type verbouwing
De kost van een verbouwing is als leek heel moeilijk in te schatten. Dit hangt af van heel veel verschillende factoren. Gaat het om een kleine renovatie waarbij er hier en daar nieuwe materialen en kleuren worden aangebracht? Of gaat het om een complete renovatie waarbij er een nieuwe keuken of badkamer komt of waarbij er zelf structurele werken nodig zijn?
Tijdens een bezoek ter plaatse kan een interieurarchitect een totaalbeeld geven van de ruimtelijke en bouwtechnische mogelijkheden. Op deze manier kunnen zij u een idee schenken van het type verbouwing. Na de opmaak van een voorontwerp, kunnen zij een realistische inschatting maken van de verbouwkost.
2. Persoonlijke voorkeuren
Een andere belangrijke factor zijn de wensen en noden van de klant. Een realistische kostenraming houdt niet alleen rekening met de kosten die gaan over de staat van de woning, er zijn ook kosten die te maken hebben met de persoonlijke voorkeuren van de klant. Een designkeuken zal uiteraard heel wat meer kosten dan een standaardexemplaar.
De interieurarchitect gaat dan ook samen met de bouwheer materialen kiezen en adviseren welke materialen binnen het vooropgesteld budget zitten. Afhankelijk van het gekozen merk, kwaliteit en samenstelling van de materialen, kan dit een groot prijsverschil geven. Het is de taak van de interieurarchitect om te zoeken welke materialen iets meer mogen kosten en waar er budgetvriendelijkere materialen kunnen voorgesteld worden.
3. Planning opmaken
Bij een grondige renovatie wordt er best een planning opgemaakt. Welke werken moeten eerst gebeuren en hoelang zullen die duren? Zeker voor wie tijdens de werken graag wil blijven wonen in zijn woning of voor wie met een commercieel pand zit en deze zo snel mogelijk terug wil openen.
Een planning wordt steeds opgemaakt in samenspraak met de verschillende aannemers, rekening houdend met de gangbare leveringstermijnen.
4. Coördinatie van de werken
Renoveren kost niet alleen geld, maar ook tijd. Bij omvangrijke werken zijn er regelmatig verschillende partijen die aan bod komen. Een interieurarchitect neemt de coördinatie hiervan op zich en stemt alle werken op elkaar af zodat alles vlot vooruit gaan. Verder wordt er ook gezorgd dat de vooropgestelde planning nauw wordt nageleefd. Op deze manier verloopt de renovatie veel efficiënter en wordt er een hoop geld uitgespaard.
Ook voert een interieurarchitect controle uit op de min- en meerwerken zodat er ten alle tijde zicht is op eventuele meerkosten of die zogenaamde “onvoorziene kosten”.
Hebben jullie ook nood om zorgeloos te renoveren?
Neem vrijblijvend contact op en dan kunnen we bij een koffie bespreken waar ik jullie kan bijstaan.
https://www.kiramichiels.be/contact/
Liefs,
Kira