Waarom KM

KM Interieurarchitect

een meerwaarde voor uw interieurproject

Ik ben Kira Michiels, geboren in Veurne. Ik zou mezelf omschrijven als avontuurlijk en nieuwsgierig, zowel in mijn professioneel als persoonlijk leven. Die combinatie zorgt ervoor dat ik mezelf steeds herontdek en nieuwe dingen uitprobeer.

kira_portret_150

KM Interieurarchitect - een meerwaarde voor uw interieurproject

Ik ben Kira Michiels, geboren in Veurne. Ik zou mezelf omschrijven als avontuurlijk en nieuwsgierig, zowel in mijn professioneel als persoonlijk leven. Die combinatie zorgt ervoor dat ik mezelf steeds herontdek en nieuwe dingen uitprobeer.

kira_portret_150

Hoe het begon?

Ik volgde een bacheloropleiding in Interieurvormgeving aan de Hogeschool Gent op campus KASK en behaalde een Master Interieurarchitectuur in Sint-Lucas, eveneens in Gent. Na enkele jaren als interieurarchitect bij verschillende bureaus te werken, wilde ik mijn horizonten verruimen en koos ik ervoor om naast mijn job als interieurarchitect in het avondonderwijs te stappen als lesgever. Ondertussen ben ik reeds twee jaar docent voor de lessen Interieurstylist in het Centrum voor Avondonderwijs. Ik hou ervan mijn expertise en kennis te delen en anderen te inspireren. Het leuke eraan is dat ik zelf ook geïnspireerd word en nieuwe ideeën opdoe tijdens de lessen die ik geef.

Ik deel graag mijn expertise en kennis met anderen om hen te inspireren.

Als zelfstandig interieurarchitect ontwerp ik het interieur van publieke ruimtes en privéwoningen. Ik neem allerhande renovatie- en nieuwbouwprojecten aan voor zowel residentiële als commerciële ruimtes. Ik zou mijn ontwerpen omschrijven als strak en sober, maar toch uitnodigend en warm.

Mijn stijl? Strak en sober met een huiselijke warmte.

Ik vind het fantastisch wanneer verschillende stijlen samenvloeien tot één geheel. Het is dan ook mogelijk om bijvoorbeeld een vleugje klassiek terug te vinden in mijn moderne interieurontwerpen.

Ik zie het zoals u het wilt zien

Met oog voor detail creëer ik unieke interieurs die volledig beantwoorden aan de wensen van de klant. Ik hou ervan hen te gidsen doorheen het uitgebreide aanbod aan materialen en hen gelukkig te maken met het interieur waar ze al zo lang van dromen. In mijn ogen is de klant immers koning van zijn interieur. Net zoals elke persoon uniek is, zijn alle interieurs dat ook. Daarom begin ik steeds opnieuw vanaf nul en verdiep ik mij elke keer weer in een zoektocht naar materialen en kleurencombinaties die perfect passen bij de klant. Ik neem de zorgen weg die bij bouwen en verbouwen komt kijken en ga voor hen op zoek naar de beste oplossing. Het enige wat u moet doen, is mij input geven en samen met mij beslissen over de materialen, kleuren en aannemers we onder de arm nemen. Al de rest, van ontwerp tot opvolging en oplevering, neem ik op mij. Zo kunt u zich zonder stress en zonder zorgen laten verrassen door het eindresultaat.

Net zoals elke persoon uniek is, zijn alle interieurs dat ook. U geeft mij de nodige input, en ik ga voor u op zoek naar de beste oplossing op maat.

Ik ben ervan overtuigd dat inspiratie een wisselwerking moet zijn, want alleen zo ontstaan de beste ideeën. Daarom sta ik ook open voor alle feedback en ideeën van de opdrachtgever en geef ik het beste van mezelf. Het uiteindelijke doel? U omver blazen met mijn ontwerp en het eindresultaat.

Wilt u graag eens brainstormen over een nieuw interieur met mij? Neem vrijblijvend contact met mij op, ik kom graag bij u langs voor een eerste kennismaking.

Wat mijn klanten zeggen

Super professioneel, snel en stipt

Kira heeft me begeleid bij de herinrichting van een ruimte die voortaan zal dienen als bureau en workshopruimte. Ik heb Kira ervaren als super professioneel, snel en stipt. Kira kwam met goede ideeën en was zeer luisterbereid. Ik vond het heel prettig samen met haar uit te zoeken welke meubelen ik best aankocht, welk type lampen, welke kleuren ik zou kiezen, en hoe ik de juiste sfeer kon creeëren. Ik zou Kira aan iedereen aanraden.

CATHERINE POISSONNIER

Van een huis, een thuis maken

We kwamen terecht bij Kira met de vraag om een ontwerp voor onze open leefruimte te maken. Al bij het eerste gesprek hadden we een heel goed gevoel bij Kira. Ze kwam heel professioneel over, luisterde naar onze wensen en stelde heel gerichte vragen. Haar ontwerp was onmiddellijk goed en vooral "out of the box". Ze had ideeën waar wij nog niet eens aan gedacht hadden, en heeft ons weten te verrassen. Gedurende het volledige proces van onze verbouwingen bleef Kira beschikbaar om mee te helpen bij de keuze van de materialen. Geen moeite was haar teveel en we kregen bijna altijd onmiddellijk antwoord op onze vragen.
We zijn héél tevreden over Kira! Ze heeft verfrissende, originele ideeën en blijft het gehele proces actief meedenken. Wij hebben haar reeds bij verschillende mensen aangeraden en zouden zo opnieuw kiezen om met haar samen te werken. Onze leefruimte voelt echt goed aan en lijkt alsof het nooit anders is geweest. Dankzij haar ontwerp hebben we van ons huis nu een echte 'thuis' gemaakt.

CAROLINE SCHELPE

Speelt kort op de bal

We werkten voor Huys Médard samen met Kira waar ze onmiddellijk perfect aan voelde welke stijl we voor ogen hadden. Ze begeleide ons niet alleen in de keuze van vaklui, maar ook qua indeling van het pand, materiaalkeuze én werfopvolging. De technische kant was haar volledig eigen én ook qua interieurinrichting hielp ze ons enorm vooruit. Stipt én kort op de bal spelen zijn haar eigen. Tot op het einde, zelfs nadien (eventuele mankementen) blijft ze het project opvolgen. Kortom, enkel & alleen maar lof én ten stelligste aan te raden! Doe zo verder Kira én dank je wel!

BART BOSTOEN

Een gedroomde samenwerking

Na een eerste afspraak met Kira om het project te bespreken overtuigde ze me meteen met haar ‘no nonsens’ aanpak. Niet alleen heeft ze op esthetisch vlak een enorme toegevoegde waarde gegeven aan de ruimte maar ook de praktische kant werd onder handen genomen. Zo heeft ze me overtuigd om de scheidingswand tussen winkel -en werkruimte te verwijderen waardoor de winkel visueel een stuk groter is geworden en waardoor ik herstelling meteen kan uitvoeren, wat mij een zee van tijd uitspaart.

Ze heeft een open communicatie en is zeer transparant en eerlijk op alle vlakken. Ook de samenwerking tussen de verschillende aannemers verliep heel vlot dankzij Kira haar coördinatie. Bij problemenen, wist ze voor alles een oplossing te vinden waardoor ikzelf als bouwheer geen zorgen had.

STEFAAN DEPUYDT

JUWELIER DEPUYDT