Koffiebar Verz.

Mariakerke, België - Foto’s: Vangoo photography


Het idee achter deze koffiebar/broodjeszaak is poëzie. De buurtbewoners via gedichten met elkaar verbinden en hierbij een podium bieden aan hedendaagse dichters met een hapje en een drankje. Deze horecazaak heeft een huiselijke, gezellige en artisanale sfeer waar ontbijt, belegde broodjes en patisserie te verkrijgen zijn. Het was dan ook belangrijk om deze sfeer in het interieur te laten terug komen.
 

 

Het uitgangspunt van de klant was een laagdrempelige “bruine kroeg”. De materiaalkeuze is vooral gebaseerd op houtstructuren. Een keramische parkettegel in combinatie met een terrazzo look tegel voor het podium, houten latten en een inox werkblad voor de toonbank en een staalkader voor de glazen bovenaan.


De verlichting geeft een extra speelse toets. Zo werd een gerecupereerde oude kroonluchter gebruikt voor boven de lounge en hangen er boven de tafels theepotten als pendels. Ook op het binnenterras achteraan komt het speelse effect terug. Daar is de vloer deels voorzien van grasmatten om toch het gevoel van een terras te benadrukken. Ook de toiletten zijn niet vergeten en hebben een marmeren accentwand.


Een mooi geheel waarin bruine kroeg & ontbijt/koffiezaak op een speelse manier worden herenigd!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gegevensbeschermingsbeleid.
Lees meer