Loft Kouter

Gent, België - Foto’s: Bert Demasure


Een “lege doos” in centrum Gent. Dit kreeg ik van deze klant, samen met hun noden en wensen. Wat een uitdaging en parel is dit geworden!
Centraal in de open ruimte staat de “office box” die de keuken met de salon verbindt. De keuken en office box kunnen volledig van de salon gescheiden worden door bijna onzichtbare panelen die in de wanden verwerkt zijn. Dit in combinatie met een projectiescherm die naar beneden komt en de glazen wanden van de office box bedekt.
Ook de master bedroom, met inloopdressing en badkamer, heeft schuifpanelen die tussen de wanden en kasten verdwijnen. Zo kan er voldoende privacy gegarandeerd worden in de badkamer wanneer dit gewenst is. Een geheel dat strakke materialen zoals een naadloze gietvloer combineert met warme materialen zoals fineer notelaar.
 

 
 

Door de verschillende ruimtes open te trekken werd de leefruimte verbonden met de bureau en leefkeuken. Zo werd er rust gecreëerd. De voormalige gastenkamer werd deel van de keuken, waardoor deze beter in proportie was met de rest van de woning. Zij staat in verbinding met de tuin en de leefruimte en vormt zo het hart van de woning.


Ook de materialen vormen de rode draad doorheen de woning. Zij zijn met grote precisie en met veel aandacht voor duurzaamheid gekozen. Er werd in de volledige woning een nieuwe gietvloer voorzien, die over de bestaande vloer werd geplaatst, om zo de afbraakwerken te reduceren tot het minimum. Om het grote grijze oppervlak van de vloer te doorbreken werd vooral gewerkt met zwarte accenten en eik fineer toetsen. Deze komen in de volledige woning terug. Van het zwarte dekton werkblad met beige aders en de zwarte/eiken keukenkasten tot de eiken tredes op de trap en een zwart stalen trapleuning.


De badkamer werd evenzeer in dezelfde lijn doorgetrokken om zo van gans de woning één mooi, gezellig en vooral rustig geheel te vormen!

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren. Door deze website te gebruiken, gaat u akkoord met ons gegevensbeschermingsbeleid.
Lees meer